Uteplatsen

Bevara den behagliga känslan av trä mot nakna sommarfötter

 

Uteplatsen

På sommaren flyttar husets hjärta ut från köket till altanen och trädgården. Det är här som familjen samlas vid grillen, slumrar i hammocken och njuter av livet. Det är ett rum värt att skydda och bevara. Därför har vi tagit fram produkter som gör att du kan njuta av dina utevistelser i många år framöver. Förbehandla, färga, skydda och vårda – här hittar du alla produkter som du behöver. Dessutom visar träbehandlingsskolan hur du skyddar uterummet med Herdins Tjärolja.

Känner du dig fortfarande osäker? Här kan du också ställa dina frågor och se våra svar på andra kunders funderingar kring uterummet.

Tjärolja


Förbehandla

Det är viktigt att ytan du ska behandla är både ren och torr. Börja därför med att rengöra ytan med Herdins Altanrent. Då får du bort smutsrester och gör det möjligt för oljan att tränga in i underlaget. Vissa vattenburna oljor kan ge en lackliknande yta som gör det svårt att för den nya oljan att tränga in och skydda träet. Då måste ytan slipas ren från tidigare behandling. Är du är osäker på om tidigare behandling kan ge problem, kontrollera på en yta som inte varit utsatt för slitage. Om pigmentet inte trängt in ordentligt behöver du slipa ytan innan behandling.

Ditt projekt - Uteplatsen - ctl00_cph1_f_nyaltanrent-3l-jpg_slideimg
Ditt projekt - Uteplatsen - ctl00_cph1_f_altanrent-104312-jpg_slideimg

Färga

På Herdins har vi flera infärgande produkter för uteplatsen. Herdins Järnvitriol med tillsatt silverbets ger snabbt och enkelt en vacker grånad kulör som liknar den naturen själv med tiden ger obehandlat virke. Herdins pigmenterade Tjärolja ger ett vackert utseende och kommer i 4 nyanser: svart, brun, vitriolgrå och grå. Dessutom kan du köpa ljus Tjärolja för att få en varmare och mer ombonad känsla.


Ditt projekt - Uteplatsen - ctl00_cph1_f_tjarolja-vitriolgra-3-jpg_Image2
Ditt projekt - Uteplatsen - ctl00_cph1_f_104355-jpg_Image2

Skydda

Herdins erbjuder en rad olika oljor för utomhusbruk, allt från Tjärolja till Kinesisk Träolja. Med Tjäroljan får du en skonsam behandling som ger ett vackert resultat. Hartssyror är trädets egna immunförsvar och av dem utvinner vi tjära. Det gör vi för att återtillföra det naturliga skyddet till det trämaterial som än en gång ska möta väder och vind. Samtidigt är Herdins Kinesiska Träolja valet för dig som söker extra bra vattenavvisande förmåga. Den kinesiska Träoljan har en hög torrhalt, är baserad på ”Tung tree oil” och linolja, och har extremt djupinträngande egenskaper.


Ditt projekt - Uteplatsen - ctl00_cph1_f_herdins-golvsapa-jpg_Image4
Ditt projekt - Uteplatsen - ctl00_cph1_f_herdins-high-8-web-jpg_Image4
Ditt projekt - Uteplatsen - ctl00_cph1_f_hardvaxolja-1181x1181-jpg_Image4
Ditt projekt - Uteplatsen - ctl00_cph1_f_1-golvlack-3l-1181x1181-jpg_Image4

VÅRDA

De flesta av Herdins oljor har ett skydd som varar i 2-3 år. Mellan behandlingarna rekommenderar vi att du underhåller ytan med Herdins Linoljesåpa. Såpan rengör underlaget samtidigt som den bidrar till att öka underlagets motståndskraft mot smuts och vatten.


Ditt projekt - Uteplatsen - ctl00_cph1_f_1-herdins-linoljesapa-ny-web-jpg_Image6
Ditt projekt - Uteplatsen - ctl00_cph1_f_1-herdins-golvsapa-jpg_Image6
? Behöver du hjälp?Prova att söka i våra vanligaste frågor & svar