Väggpanel

Ta med dig naturen in och ge den eget liv

 

Väggpanel-förbehandla,skydda, färga, vårda

En vacker träpanel ger en fin kontrast till husets övriga innerväggar, du kan känna hur lugnet sprider sig när du låter naturen du plats runt omkring dig. Med våra produkter kan du själv välja den färg och ton som passar dig, samtidigt som känslan av trä bevaras och förstärks. Våra betser och lasyrer lyfter fram ådring och struktur, och ger panelen ett eget liv. I träbehandlingsskolan ser du hur du använder Herdins betser och vilken bets du ska välja. Om du fortfarande känner dig osäker kan du ställa dina frågor och se våra svar på andra kunders funderingar kring behandling av panel.

Tak- och Panelvitt

 

Förbehandla

Vid behov tvätta av ytan med fettlösande rengöringsmedel så att du får en ren yta innan du påbörjar behandlingen. Har panelen fläckar som inte går bort med såpa måste du slipa ytan innan du behandlar den. När du använder slippappret öppnar du dessutom upp ytan och gör det lättare för betsen eller lasyren att tränga ned i underlaget. Är ytan lackad eller målad sedan tidigare måste du också slipa bort resterna av den gamla behandlingen innan du påbörjar den nya.

Färga

Herdins Tak- och Panelvitt, en miljömärkt vattenburen lasyr som är lätt att stryka ut. Dessutom är den droppfri – vilket gör den enkel och trygg att använda. Det här är valet för dig som vill ge din panel en modern och ljus ton. Herdins Tak- och Panelvitt kommer i tre utföranden, vit, extra vit och helvit. Ett annat sätt att ge nytt liv till en äldre panel är att betsa ytan med någon av Herdins betser. Bets är en genomskinlig lösning av färgämnen som tränger ned i underlaget och färgar det. Eftersom betsen har hög transparens förstärker den träets ådring och struktur istället för att täcka över den som vanlig målarfärg. Det gör att du behåller träkänslan samtidigt som du förstärker underlagets lyster och ger panelen en egen karaktär som sätter prägel på hela rummet.

 

Ditt projekt - Väggpanel-förbehandla,skydda, färga, vårda - ctl00_cph1_f_102525-jpg_Image2
Ditt projekt - Väggpanel-förbehandla,skydda, färga, vårda - ctl00_cph1_f_059-jpg_Image2
Ditt projekt - Väggpanel-förbehandla,skydda, färga, vårda - ctl00_cph1_f_057-jpg_Image2
Ditt projekt - Väggpanel-förbehandla,skydda, färga, vårda - ctl00_cph1_f_055-jpg_Image2
Ditt projekt - Väggpanel-förbehandla,skydda, färga, vårda - ctl00_cph1_f_051-jpg_Image2

Skydda

För att öka materialets slitstyrka ytterligare rekommenderar vi att du efterbehandlar den betsade eller laserade ytan med någon av våra skyddande produkter. Har du använt Herdins Tak- och Panelvitt rekommenderar vi en efterbenhandling med Betslack Aqua, en slitstark vattenburen klarlack för såväl trärena som betsade och laserade ytor inomhus. Den är snabbtorkande, luktsvag och enkel att arbeta med. Om du behandlat panelen med Äkta bets, måste du efterbehandla ytan med Herdins Betslack.

 

Ditt projekt - Väggpanel-förbehandla,skydda, färga, vårda - ctl00_cph1_f_hardvaxolja-500ml-jpg_Image4
Ditt projekt - Väggpanel-förbehandla,skydda, färga, vårda - ctl00_cph1_f_102098-jpg_Image4
Ditt projekt - Väggpanel-förbehandla,skydda, färga, vårda - ctl00_cph1_f_102090-jpg_Image4

Vårda

För att bevara panelens lyster rekommenderar vi att du underhåller ytan med Herdins Linoljesåpa, en fetare såpa baserad på biologiskt odlad linolja av högsta kvalitet. Såpan rengör underlaget samtidigt som den bidrar till att öka underlagets motståndskraft mot smuts.


Ditt projekt - Väggpanel-förbehandla,skydda, färga, vårda - ctl00_cph1_f_1-herdins-linoljesapa-ny-web-jpg_Image6
? Behöver du hjälp?Prova att söka i våra vanligaste frågor & svar