Träbehandlingsskola

Ta del av vår träkunskap


Instruktionsfilmer

Här har vi samlat instruktionsfilmer och pdf:er som visar hur du kan och bör använda våra produkter. Läs materialet noga och se på filmerna innan du börjar din behandling, då blir jobbet enklare och slutresultatet bättre. Lycka till!

Hårdvaxolja Golv

En träyta med rätt behandling och skydd blir bara vackrare med tiden. Herdins Hårdvaxoljan tränger in i underlaget och skyddar det, samtidigt som det framhäver träets naturliga ådring. Det gör att golven är lätta att underhålla, sköna att gå på och att de åldras vackert. I den här filmen visar vi hur du utför en golvbehandling med Herdins Hårdvaxolja.

Längd: 5 min 23 sek

Tjärolja

På sommaren flyttar husets hjärta ut från köket till altanen. Därför har vi tagit fram en serie vackra tjäroljor som gör att du kan njuta av dina utevistelser i många år framöver.Med Herdins Tjärolja får du en skonsam behandling som ger ett vackert resultat. Tjäroljan består av dalbränd trätjära, kallpressad rå linolja och balsamterpentin. I den här filmen visar vi hur du behandlar din altan med Herdins Tjärolja.  

Längd: 5 min 16 sek

Köksbänksolja

Herdins Köksbänksolja är en specialolja för träytor i köket. Den består av en bladning av noga utvalda oljor och är godkänd enligt SS EN 71.3. En standard som garanterar att produkten inte släpper ifrån sig några tungmetaller – något som är extra viktigt i köket. Köksbänksoljan ger din köksbänk en vacker och tålig yta som har bra vatten- och smutsavvisande egenskaper. I den här filmen visar vi hur du behandlar din köksbänk med Herdins Köksbänksolja.

Längd: 5 min 07 sek

Vattenburen Golvbehandling

Herdins Golvlasyr är en vattenbaserad lasyr för infärgning av obehandlade eller renslipade golv av furu eller gran. Färgen torkar snabbt och är möjlig att gå på efter ca 10-15 minuter för fortsatt bearbetning. Herdins golvlack är en vattenburen 1-komponent klarlack som tillhör den nya generationens lacker. Här får du det unika ytskyddet samtidigt som du bevarar golvets naturliga känsla. I den här filmen visar vi hur du behandlar dina golv med Herdins vattenburna golvbehandling.

Längd: 6 min 29 sek

Tak- och Panelvitt

Lasering av tak och panel med Herdins Tak- och Panelvitt ger inte bara en vacker yta. Den förebygger och minskar också gulning och kvistblödning. Gammal och gulnad panel får en vacker, ljus och sidenmatt yta. I den här filmen visar vi hur du laserar ditt innertak med Herdins Tak- och Panelvitt.

Längd: 5 min 02 sek

Bets

Vill du ändra färgen eller nyansen på din träyta och samtidigt behålla utseendet och känslan hos ursprungsmaterialet? Betsning innebär att färgämnet tränger djupt ner i träets underlag och färgar det utan att ytan täcks. Istället får du en djup och vacker nyans som framhäver träets naturliga ådring och karaktär.

Längd: 5 min 10 sek

Så väljer du bets

På Herdins har vi tagit fram fyra olika typer av betser. De är utformade både med tanke på användaren och underlaget som ska behandlas. I den här filmen visar vi hur de fungerar och hjälper dig att välja rätt bets.

Längd: 7:47

 

? Behöver du hjälp?Prova att söka i våra vanligaste frågor & svar